2017-10-14

A Corvin Bál

Corvin Jótékonysági Bál

˝Ha nem tehetsz nagy dolgokat, tégy apró dolgokat nagyszerű módon!”

Martin Luther King 

...

2019. március 2-án ismét megnyitja kapuit a már XII. alkalommal megrendezésre kerülő Corvin Bál, a Mathias Corvinus Collegium jótékonysági bálja.

A Collegium lakói és a budapesti fiatalok számára immáron hagyománnyá váló rendezvény az intézmény azon projektjeinek egyikéből nőtte ki magát, amelyeknek célja a társadalom hátrányos helyzetű rétegeinek támogatása.

A Corvin Jótékonysági Bál felhívja az egyetemisták figyelmét a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonykodás fontosságára, mindeközben színvonalas szórakozást kínálva nekik a formabontó rendezvény keretében.
 
Az évente ismétlődő rendezvény szervezése több mint fél évet vesz igénybe, hiszen a szervezők egytől-egyig  egyetemisták; tanulás, kollégiumi elfoglaltság, munka mellett igyekeznek a Bált a lehető legtökéletesebbre varázsolni és minél több adománnyal segíteni a kijelölt szervezetet.  Mindezért cserébe rengeteg szakmai tapasztalatot gyűjtenek és részesülhetnek abban a szívmelengető érzésben, amely a rászoruló társaink életének szebbé tételéből fakad.
 
A Corvin Jótékonysági Bál teljes bevételét minden évben más támogatott szervezetnek ajánljuk fel; többek között a Tessedik Sámuel Alapítványt, az Egyesület a Remény Kis Emberiért közösséget, a Csodák Csodája Alapítványt, a Szemem Fénye Alapítványt, Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthont is támogattuk az évek alatt.
 
 

A rendezvény helyszíne: Mathias Corvinus Collegium, 1016 Budapest, Somlói út 51.

pályaudvarokról az alábbi módokon közelíthető meg a legegyszerűbben: 

  • A Déli-pályaudvarról a 61-es villamossal a Karolina úti megállóig kell utazni, majd egyenesen fel az Alsóhegy utcán.
  • A Keleti-pályaudvarról a 8E, a 110-es, vagy a 112-es busszal a Mészáros utcai megállóig, majd fel a Harkály utcán.
  • A Nyugati-pályaudvarról a 3-as metróval a Ferenciek teréig, onnan a 8E, a 110-es vagy a 112-es busszal a Mészáros utcai megállóig, majd fel a Harkály utcán.
  • A Népligettől a 3-as metróval a Ferenciek teréig, onnan a 8E, a 110-es vagy a 112-es busszal a Mészáros utcai megállóig, majd a Harkály utcán kell felsétálni.

Móricz Zsigmond körtérről a 27-es busszal a Mihály utcai megállóig, a 17-es villamossal a BAH csomópont/Csörsz utcai megállóig, a 61-es villamossal a BAH csomópont/Csörsz utcai megállóig.